V mesiacoch apríl až jún sa študenti kvinty tešili na netradičné hodiny vedené ich vyučujúcimi Mgr. Alexandrou Nemčekovou a Mgr. Luciou Dzurendovou. Tieto hodiny boli praktickým prevedením témy jedlo a zdravé stravovanie. V jednej skupine stredy a v druhej štvrtky patrili k dňom, kedy si trojica študentov pripravila pre svojich spolužiakov prezentácie trojchodového menu s praktickou ukážkou svojich výtvorov, väčšinou dezertov. Po každej prezentácii mali všetci študenti danej skupiny možnosť ochutnať všetky dobroty. Vo väčšine prípadov sa študenti snažili svoje dezerty pripraviť v zdravšej alternatíve nahradením tradičných surovín s veľkým množstvom kalórií niečím zdravším a pre organizmus prospešným. Napriek náročnosti projektov boli jednotlivé prezentácie pripravené a odprezentované na veľmi vysokej úrovni. Študenti sa s témou jedla popasovali naozaj veľmi statočne nehovoriac o ich zručnostiach varenia, ktoré si niektorí z nich mali možnosť vyskúšať po prvýkrát. No napriek tomu nesklamali a ich dezerty boli nielen lahodné, ale i vizuálne vkusne naaranžované.