|
Vo štvrtok 14.9.2017 varili naši žiaci pod odborným vedením François Bouillet, francúzskeho kuchára a pedagóga, francúzske špeciality. Viac ako 20 žiakov pripravovalo v kuchyni Penziónu Svätopluk v Korytnici večerné menu zložené z oeufs mimosa ako predjedla,hachis parmentier ako hlavného jedla a crumble aux prunes ako dezertu. Celú prípravu a následne aj konzumáciu sprevádzala príjemná atmosféra, ktorú navodil pán François Bouillet. Dorozumievacím jazykom bola nielen francúzština, ale aj smiech. Poďakovanie patrí majiteľovi penziónu pánovi Banovičovi, ktorý poskytol priestory kuchyne a reštaurácie zadarmo. Dôležitosť podujatia umocnila prítomnosť pánov Tomáša Mártona, prezidenta Francúzskej aliancie v Banskej Bystrici a Thomas Laurent, jej riaditeľa. V poradí už druhá kulinárska hodina francúzštiny mala opäť veľký úspech.
Autor : PaedDr. Jarmila Scheerová, čítané 4927xHodnotenie: | | | Nedeľa, 24. Septembra 2017 |
Vaše hodnotenie : horšie lepšie |
|
|
|
| |