|
Pár posledných týždňov sa študenti kvinty pravdepodobne najviac tešili do školy na stredy a piatky. A prečo? To si prečítajte v názore študentky kvinty, ktorá sa s vami podelí o svoje nové skúsenosti..
"Posledné týždne sme na vyučovaní anglického jazyka mohli zažiť hodiny iné ako po celý rok, mohli by sme ich nazvať aj ako praktické, no o to zaujímavejšie. Cieľom každej z nich bolo predstavenie chutných ale hlavne zdravých receptov, ktoré si pripravil každý z nás vo forme prezentácie a predstavovali sme svoje obľúbeného menu. Nakoniec sme mohli aj ochutnať jeden z chodov každého študenta.
Myslím že sme všetci pochopili, že nie je ľahké pripraviť celé menu a ešte prerozprávať celý postup v cudzom jazyku. Niektorí z nás však ani netušili, akí sú dobrí kuchári, pretože jedlá, ktoré sme mohli ochutnať boli lahodiace nielen oku, ale aj jazyku. No to, či aj tomu anglickému, posudzovali naše profesorky. Museli sme vedieť slovnú zásobu, na ktorú bol tento ?projekt? zameraný. Ak môžem hovoriť za celú triedu, takýmto spôsobom sme si toho zapamätali oveľa viac a rýchlejšie ako na obyčajných hodinách. Je prirodzené, že tréma urobila svoje, veď prezentovanie pred celou skupinou nie je ľahké, obzvlášť keď sme boli známkovaní, ale myslím, že sme to všetci zvládli a to aj vďaka našim vyučujúcim anglického jazyka.
Tieto hodiny boli nielen zaujímavé, ale posunuli našu úroveň v angličtine zas o krôčik ďalej a nemôžeme to brať inak ako pozitívne aj napriek občasnej kritike našej angličtiny, ktorá sa takouto formou stáva kvalitnejšou."
Barbara Ballová (kvinta)
Nasledujúce fotky ukazujú časť prezentácií žiakov (prípravu a vlastnú fotodokumentáciu receptov) ako i samotné odprezentovanie ich prác na vyučovacích hodinách.
Autor : Mgr. Lucia Dzurendová, čítané 5054xHodnotenie: | | | Utorok, 20. Júna 2017 |
Vaše hodnotenie : horšie lepšie |
|
|
|
| |