Francúzsky jazyk v praxi

16.11. 2016

16. novembra 2016 mali naši frankofónni žiaci možnosť zúčastniť sa na netradičnej hodine francúzštiny. Nesedeli však v laviciach, ale v peknom prostredí kúpeľov Korytnica, v penzióne Svätopluk. Študentky septimy si v rámci prípravy na maturitnú skúšku pripravili po francúzsky zaujímavú prezentáciu na tému "Francúzska kuchyňa". Spoločne s francúzskym majiteľom penziónu, mladšími spolužiakmi a pozvanými rodičmi strávili príjemné chvíle pri konzumácii typickej francúzskej večere. Večerné menu zostavené a pripravené francúzskym šéfkuchárom sa skladalo z viacerých špecialít, ako boli vianočný punč zo Štrasburgu, quiche lorraine, calamares a la romaine, kurča pečené v alobale, zemiaky v šupke s omáčkou, syr fondue savoyarde a zákusok tarte Tatin. Pitný režim - minerálnu vodu Korytnica, zabezpečil majiteľ penziónu. Večeru sprevádzali príjemné melódie súčasných francúzskych piesni a nestarnúcich šansónov. Netradičná hodina mala u všetkých zúčastnených veľký úspech a chystáme sa ju zopakovať.



PaedDr. Jarmila Scheerová, scheerj@gymrk.sk
Stiahnuté z Gymnázium Ružomberok